Giresun Bilgi Adresi
24 Mayıs 2012, 11:40:51 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Zeytin çekirdeği yutmak faydalı' diyenlere kanmayın..
Konudaki Cevap Sayısı
8
Konuya Bakanlar 0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntüleme Sayısı
860

+ Giresun Bilgi Adresi > HAVADAN SUDAN > Toplum ve Yaşam > Toplum Saglıgı > Zeytin çekirdeği yutmak faydalı' diyenlere kanmayın..
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadı Say Bu Konuyu Gönder Yazdır

Gönderen Konu: Zeytin çekirdeği yutmak faydalı' diyenlere kanmayın..  (Okunma Sayısı 860 defa)

29 Mayıs 2009, 19:47:39
Bahar
Tam Üye
*

Üye No : 9
     Konu : 28
Mesajim yok! :)
Karma +176/-3

Üyenin Mesajı: Zeytin, sağlık için son derece faydalı bir bitki. Peki çekirdeği? Son zamanlarda birçok kişi zeytin çekirdeğinin mide, bağırsak ve hemoroite iyi geldiğini düşünüyor. Bu kanaate internette dolaşan bir yazı sebep oldu. Kimliği belirsiz birinin 'zeytin çekirdeği yutuyorum, hemoroit ve mide sorunum kalmadı.

Siz de kahvaltıda çekirdekleri atmayın yutun' önerisi e-postalar arasında dolaşıyor. Hatta Kocaeli'nden bir tüccar zeytin çekirdeğini toz haline getirip aktarlarda satmaya başladı.

Herkesin dilinde olan bu mucizenin, gerçekten faydalı olup olmadığını uzmanlara sorduk.
Tıbbi bitkiler uzmanı Prof. Dr. Kerim Alpınar da son günlerde konuyla ilgili onlarca soruya muhatap olmuş.
Çok sayıda insanın zeytin çekirdeği yuttuğuna tanık olmuş. Alpınar, zeytin çekirdeği yutmanın hiçbir faydası olmadığını, bilakis zararlı olduğunu vurguluyor. e-postada yazdığı gibi çok sayıda zeytin çekirdeğinin yutulmasının bir felakete yol açabileceğini söyleyen Alpınar'a genel cerrah Cenap Şirin de hak veriyor. Bugüne kadar 14 bin hemoroit hastası tedavi eden Şirin bunu şöyle açıklıyor:

"Zeytin çekirdeğinin iki ucu da sivridir ve çekirdeği mide öğütemez. Dolayısıyla zeytin çekirdeğinin sivri uçları bağırsaklarda tahrişe sebep olabilir.
Yine hemoroitli hastaların yaralarını parçalayabilir." Şirin, hemoroit hastalarının doktora gitmekten utandıkları için duydukları her yöntemi denediklerini ve istismarların kurbanı olduklarını anlatıyor. Zaten bütün bu yöntemlere rağmen sonuç bulamadıkları için nihayetinde doktora gitmek zorunda kalıyorlar. İnsanlar sadece zeytin çekirdeği yutmak değil, nohut yutmak, kaplumbağa kanı içmek, ısırgan otu sürmek gibi farklı yöntemler de deniyorlarmış.
Hastaların bu tür yöntemlerle sonuç alamadıklarını söyleyen Cenap Şirin'e göre, rahatsızlığı olan kişi mutlaka doktora tedavi olmalı.

Kaynak>>>Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=840193

Bahar'adlı üyenin imzası

Sayın Bahar İmza Seçmediniz.!
Giresunform Mod
Site Polisi

Konular: 2,334

View Profile
Re: Zeytin çekirdeği yutmak faydalı' diyenlere kanmayın..
« Posted on: 24 Mayıs 2012, 11:40:51 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
30 Mayıs 2009, 02:05:03
safak
"ßizi satanLarı ßizßeLe$e veririz"
Editör
*

Üye No : 2
     Konu : 1461
Bedenin olmadan yürümenin ne anlamı olabilir?
Karma +165/-7
safakk@hotmail.de WWW

Üyenin Mesajı: Bazi  hastalikdan kurtulmak isteyen kisiler ne yazikki internet ortaminda her duyduguna inaniyor. Dilden dile dolasan bir yalani acikligina kavusturduklari icin doktorlarimiza tesekkürler ,ne yazikki tedavi umuduyla careyi bu sekilde arayan insanlar bilincsiz bir sekilde uyguladiklari yöntem ile hayatlarinin en büyük hatasını, sonucunda kötü durumlar ile karsi karsiya kalmalari oluyor. Umarimki bu sekilde tedavi yöntemi diye ortaya cikan söylenti, en kisa zaman icinde genis cevrelerce yalan oldugunun anlasilmasi ile aydinliga kavusulur. Siz siz olun doktor kontrolünde olmayan ne bu tür savsatayi, nede bilmediginiz bir ilaci kullanmayin , bazen sonu hüsran olur..Yasam cok ince bir iplik ile bagli oldugu unutulmamali....

Tesekkürler bilgilendirdigin icin , emeklerine saglik olsun...
safak'adlı üyenin imzası
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
31 Mayıs 2009, 01:11:11
cavuismail
Kahraman Üye
*

Üye No : 3
     Konu : 321
Karma +150/-11

Üyenin Mesajı:
27 Mayıs 2009 tarihinde
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
http://www.giresunform.com/forum/index.php/topic,894.msg1982.html#msg1982
adresinde de görüleceği üzere bir paylaşım yaptım. dikkat edin lütfen kendi araştırmam felan demiyorum. Bizler bu form sitesinde ilginç, komiş veya paylaşılmasını düşündüğümüz konuları paylaşırız. Bu konuda bana ilginç ve biraz inandırıcı geldi. paylaştım. doğru olduğunu belirtmedim. Günümüzde Modern denilen tıp dahi meyve sebze bitki nin insanlara çeşitli şekilde iyi geldiğini söylemektedir. Hatta kullandığımız tüm ilaçlar çeşitli bitkilerden yapılmaktadır. hatta ve hatta, Yılanın zehirinden ağrı kesici vs. ilaçlar yapılmaktadır. Açarız tv.leri kirazın sapı şuna, üzümün çöpü buna, karpuzun çekirdeği bilmem neye iyi gelir derler. Hektarlarda onca bitki satılmaktadır, şifa niyetine.
       Gelelim Saadete ben 27 mayıs 2009 tarihinde üstte verdiğim linkte bir yazı yazıyorum. Zat-ı alileri de 29 mayıs 2009 da bir yazı yazıyor. altınada Zaman gazetesinden alıntı oludu belli bir şekilde, benim yazdığımın tersini tamam doğrudur. benim yazdıklarım kendi bilimsel deneyim ve araştırmam değildir. oda bir alıntı. ben bilim adamı değilim. Burda birbirimizi yalancı durumuna düşürmenin bir anlamıda yok. aynı yazının altına o yazıda yazılabilirdi. Ben yazıyorum Zeytin çekirdeğinin faydaları, siz yazıyorsunuz Zeytin çekirdeği yutmak faydalı dilenlere kanmayın. Bende zaman gazetesinin yazdığı şifalı bitkiler ile ilgili binlerce yazı oraya ekleyebilirim. Orda oturun üç öğün zeytin çekirdeği yeyin demedimki günde 3-5 tane yutmanın iyi geldiğini belirten bir yazı idi, fazlasının tabiki bir fayadası olmaz. yazının altında iki satır gerekirse 10-15 sayfa aydınlatıcı yazı yazılabirdi. Tabiki Sn. yönetici arkadaşımızda yazının altına padişah mühürünü vurmuş. eğer bizler burda birlik beraberliği sağlayıp paylaşım yapmak yerine birbirimizi yalancı Müsteri gösterir yazılar yazacak isek Hiç kimse kusura bakmasın Ben kendi adıma söyleyeyim. Ben ismail Yıldız olarak eşeğimi böyle bir ahıra bağlamam. Kendinize iyi bakın iyi forumlar. En azından yönetici arkadaşımız da bu duruma çanak tutup, Yelkeninin esen rüzgardan yana şişirme politikası tutmayabilirdi
cavuismail'adlı üyenin imzası
FINDIĞIN BAŞKENTİ, KİRAZ'IN ANAVATANI, YEŞİLLE MAVİNİN BİRLEŞTİĞİ, KARADENİZİN TEK ADASI, ATATÜRK'ÜN MUHAFIZ ALAY KOMUTANI TOPAL OSMAN'IN MEMLEKETİ -GİRESUN -
31 Mayıs 2009, 01:34:38
safak
Editör
*

Karma +165/-7
safakk@hotmail.de WWW

Üyenin Mesajı:
Alıntı
Tabiki Sn. yönetici arkadaşımızda yazının altına padişah mühürünü vurmuş. eğer bizler burda birlik beraberliği sağlayıp paylaşım yapmak yerine birbirimizi yalancı Müsteri gösterir yazılar yazacak isek Hiç kimse kusura bakmasın Ben kendi adıma söyleyeyim. Ben ismail Yıldız olarak eşeğimi böyle bir ahıra bağlamam. Kendinize iyi bakın iyi forumlar. En azından yönetici arkadaşımız da bu duruma çanak tutup, Yelkeninin esen rüzgardan yana şişirme politikası tutmayabilirdi

Herkese saygi vede sevgi ile yaklasimda bulunmayi kendime prensip edinmisimdir..Hic kimsenin kimseye bir hakaret mahiyetinde bir sey yaptigi kanaatinde oldugunu düsünmüyorum..Öncelik ile forum icinde dogruda olsa yalanda olsa her yapilan bir seyin takdiri vede elestirisi olur,  paylasimi okudum, kendime göre alt kisimda mesajiminda gerekeni yazdim...
Yönetici veya baska bir ifade kullanarak hic kimseye ne canak, nede bir yere mühür seklinde bir ibare kullanmadim.Bu kadar neyi önemsediginide anlamis degilim, bahar hanim begenmis vede bu bilgiyi bizler ile paylasimda bulunmus, atifda bulundugunuda düsünmüyorum..

Ellerinize saglik olsun iyiki varsiniz!!!.... alkis
safak'adlı üyenin imzası
02 Haziran 2009, 23:21:51
OPERATÖR
Kıdemli Üye
*

Üye No : 4
Karma +161/-6

Üyenin Mesajı: Bundan iki yüzyıl önce ne ile tedavi olunuyordu yine böyle şeylerle ama zeytin çekirdeği ama kiraz çöpü ile bugün modern ilaçlar ne ile yapılıyor hiç merak ettinizmi onların ham maddesi uzaydanmı geliyor öyle akla hayale gelmeyecek şeyler varki en amansız hastalıklara derman oluyor bir belgeselde izlemiştim  amerikada bir tıp labaratuarına aids hastalığına ilaç bulmak için dünyanın her yerinden binlerce bitki geliyor unutmayın Allah cc sebepsiz hiçbirşey yaratmadım buyurmuştur mutlaka zeytin çekirdeğininde birşeylere faydası vardır kimse üye arkadaşın yazısını kaldırıp atmasın o yazıyı acımasızca eleştirenler kim bilir bir gün zeytin çekirdeğine muhtaç olurlar Allah cc ölüm hariç her derdin devasını vermiştir ama zeytin çekirdeğinde ama kiraz çöpünde........
OPERATÖR'adlı üyenin imzası
EN İLERİYE GİDEN OK, EN GERİYE ÇEKİLMİŞ YAYDAN ÇIKAR.  
02 Haziran 2009, 23:32:18
cavuismail
Kahraman Üye
*

Üye No : 3
     Konu : 321
Karma +150/-11

Üyenin Mesajı:
       Yüce rabbim kimseye ne dert versin nede derman aratsın, ve böyle şeylerede muhtaç etmesin,
       bırak 200 sene önceyi bugün bile doğal beslenmeden bahsediliyor, Eskiden köyde meyveyi kaynatır pekmez yapar, çardak içerdik şimdi bakkallarda kola bol al iç. Sn arkadaşlarımız Marka mamalar ile beslenmiş, onlar un yalaşı yememiş, iskarpinle büyümüş gara lastik giymemiş, Kullandıkları ilaçlar teknoloji harikası makinalarda tümden başka birşeylerden (her ne ise) imal edilmiş, bitkiler kullanılmamış, neyse konuyu fazla dağıtıp dallandırıp budaklandırmaya gerek yok, Kimse Böyle dert verip derman aratmasın, mesele o değil
cavuismail'adlı üyenin imzası
FINDIĞIN BAŞKENTİ, KİRAZ'IN ANAVATANI, YEŞİLLE MAVİNİN BİRLEŞTİĞİ, KARADENİZİN TEK ADASI, ATATÜRK'ÜN MUHAFIZ ALAY KOMUTANI TOPAL OSMAN'IN MEMLEKETİ -GİRESUN -
02 Haziran 2009, 23:35:20
OPERATÖR
Kıdemli Üye
*

Üye No : 4
Karma +161/-6

Üyenin Mesajı: Kesinlikle katılıyorum alkis
OPERATÖR'adlı üyenin imzası
EN İLERİYE GİDEN OK, EN GERİYE ÇEKİLMİŞ YAYDAN ÇIKAR.  
03 Haziran 2009, 05:15:31
Bahar
Tam Üye
*

Üye No : 9
     Konu : 28
Mesajim yok! :)
Karma +176/-3

Üyenin Mesajı:
27 Mayıs 2009 tarihinde
adresinde de görüleceği üzere bir paylaşım yaptım. dikkat edin lütfen kendi araştırmam felan demiyorum. Bizler bu form sitesinde ilginç, komiş veya paylaşılmasını düşündüğümüz konuları paylaşırız. Bu konuda bana ilginç ve biraz inandırıcı geldi. paylaştım. doğru olduğunu belirtmedim. Günümüzde Modern denilen tıp dahi meyve sebze bitki nin insanlara çeşitli şekilde iyi geldiğini söylemektedir. Hatta kullandığımız tüm ilaçlar çeşitli bitkilerden yapılmaktadır. hatta ve hatta, Yılanın zehirinden ağrı kesici vs. ilaçlar yapılmaktadır. Açarız tv.leri kirazın sapı şuna, üzümün çöpü buna, karpuzun çekirdeği bilmem neye iyi gelir derler. Hektarlarda onca bitki satılmaktadır, şifa niyetine.
       Gelelim Saadete ben 27 mayıs 2009 tarihinde üstte verdiğim linkte bir yazı yazıyorum. Zat-ı alileri de 29 mayıs 2009 da bir yazı yazıyor. altınada Zaman gazetesinden alıntı oludu belli bir şekilde, benim yazdığımın tersini tamam doğrudur. benim yazdıklarım kendi bilimsel deneyim ve araştırmam değildir. oda bir alıntı. ben bilim adamı değilim. Burda birbirimizi yalancı durumuna düşürmenin bir anlamıda yok. aynı yazının altına o yazıda yazılabilirdi. Ben yazıyorum Zeytin çekirdeğinin faydaları, siz yazıyorsunuz Zeytin çekirdeği yutmak faydalı dilenlere kanmayın. Bende zaman gazetesinin yazdığı şifalı bitkiler ile ilgili binlerce yazı oraya ekleyebilirim. Orda oturun üç öğün zeytin çekirdeği yeyin demedimki günde 3-5 tane yutmanın iyi geldiğini belirten bir yazı idi, fazlasının tabiki bir fayadası olmaz. yazının altında iki satır gerekirse 10-15 sayfa aydınlatıcı yazı yazılabirdi. Tabiki Sn. yönetici arkadaşımızda yazının altına padişah mühürünü vurmuş. eğer bizler burda birlik beraberliği sağlayıp paylaşım yapmak yerine birbirimizi yalancı Müsteri gösterir yazılar yazacak isek Hiç kimse kusura bakmasın Ben kendi adıma söyleyeyim. Ben ismail Yıldız olarak eşeğimi böyle bir ahıra bağlamam. Kendinize iyi bakın iyi forumlar. En azından yönetici arkadaşımız da bu duruma çanak tutup, Yelkeninin esen rüzgardan yana şişirme politikası tutmayabilirdi

Oncelikle belirttiginiz "Zeytin cekirdegi konunuzdan verdiginiz linkten haberdar oldum...
"Zeytin cekirdegi yutmak faydalidir diyenlere kanmayin" cumleside  sahsima ait degildir; dikkat ederseniz alinti yaptigim  gazetenin attigi baslik.
Dolayisiyla size bir atifta bulunabileceklerini zannetmiyorum...
Tarihlere gelince de, tamamen tesaaduf olmus; konunuzdan bi haber olasaidim kesinlikle ayni konuya eklerdim malum alintiyi..

- Neden? sadece bir tesaduf olabilecegini degilde yalanci durumuna dusuruldugunuz, hissine kapildiniz anlamak mumkun degil...
Bir de ahir benzetmesi "pesss artik simdi bu cumleyi  neresinden, anlamali yolunuz acik olsun..Sayin yonetici den "zeytin cekirdegini doldurmayacak anlamlar cikarilan bu konuyu forumdan kaldirmasini  rica ediyorum!!! Madem ki, politikaniz esen ruzgardan yana imis...
Bahar'adlı üyenin imzası

Sayın Bahar İmza Seçmediniz.!
03 Haziran 2009, 11:45:15
safak
Editör
*

Karma +165/-7
safakk@hotmail.de WWW

Üyenin Mesajı:
27 Mayıs 2009 tarihinde

Oncelikle belirttiginiz "Zeytin cekirdegi konunuzdan verdiginiz linkten haberdar oldum...
"Zeytin cekirdegi yutmak faydalidir diyenlere kanmayin" cumleside  sahsima ait degildir; dikkat ederseniz alinti yaptigim  gazetenin attigi baslik.
Dolayisiyla size bir atifta bulunabileceklerini zannetmiyorum...
Tarihlere gelince de, tamamen tesaaduf olmus; konunuzdan bi haber olasaidim kesinlikle ayni konuya eklerdim malum alintiyi..

- Neden? sadece bir tesaduf olabilecegini degilde yalanci durumuna dusuruldugunuz, hissine kapildiniz anlamak mumkun degil...
Bir de ahir benzetmesi "pesss artik simdi bu cumleyi  neresinden, anlamali yolunuz acik olsun..Sayin yonetici den "zeytin cekirdegini doldurmayacak anlamlar cikarilan bu konuyu forumdan kaldirmasini  rica ediyorum!!! Madem ki, politikaniz esen ruzgardan yana imis...

Hayatta hic bir sey tesadüf veya degil, bu konu hakkinda aciklayici bilgiyi yapmis olan bilim adamlari, hic kimsenin sahsi bir görüsü degil..Konu kalacak vede kaldirilmayacak sitenin bir kurali vardir ve kural geregi artik hic bir konu silinemez vede kaldirilamaz.. Elestiri,aciklayici bilgi, görüsler olacak vede olmali, saygi duyulmasi gerektigini düsünüyorum..Benzetme olmus; Ahirda olsa, esek ahiri degil, isteyen esegini baglar isteyen, ahirda esegi ile kalir..o cümleye bir sey demiyorum sadece zaman icinde ne anlama geldigini görecegiz..Her zaman diyorum yine tekrar ediyorum burasi asla kisisel cikar veya gelir getiren bir yer degil, sadece bilgi paylasim sitesi ve bir yöreye ait site, isteyen elestiri yapar ama yol gecen hani degil, olmiyacakda, bu yolda kim destek vede bilgi katkisinda bulunuyorsa herkese sahsim adina cok cok tesekkür ederim, iyiki varsiniz!!Politikamiz esen rÜzgardan yana degil, sevgi vede saygi yelinden yana, isteyen tutunur bir yere,isteyen kendini kaptirir esen yeline, gidecegi yönü ise kendi belirler..Saygilar.
safak'adlı üyenin imzası
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadı Say Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

+ Hızlı Cevap

KalınİtalikAltını ÇizÜstü Çizgili|Işıldayan YazıGölgeli YazıKayan Yazı|Formatlı YazıSola DayalıOrtalanmışSağa Dayalı|Yatay Çizgi|Yazı Tipi BüyüklüğüYazı Tipi
Resim EkleSite Adresi EkleE-Posta Adresi EkleFTP Adresi Ekle|Tablo EkleTabloya Satır EkleTabloya Sütun Ekle|Üst YazıAlt YazıDaktilo tarzı yazı|Kod EkleAlıntı Ekle|Liste EkleBilgi Kutusu Ekle
agla blush bunepeki bys cicek dancing dost hihi huhu kiki lütfen morgöz sicak sleep suss thankyou yasa yimaa biy

Bu site en iyi 1024x768 ebatlarında ve Mozilla Firefox Edinin tarayıcısı ile gözlemlenir!

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2011, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.465 Saniyede 34 Sorgu ile Oluşturuldu