Giresun Bilgi Adresi
24 Mayıs 2012, 11:25:45 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
otomobiller ne kadar sağlam?
Konudaki Cevap Sayısı
4
Konuya Bakanlar 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntüleme Sayısı
503

+ Giresun Bilgi Adresi > HAVADAN SUDAN > Serbest Kürsü > Motorlu Araçlar > otomobiller ne kadar sağlam?
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadı Say Bu Konuyu Gönder Yazdır

Gönderen Konu: otomobiller ne kadar sağlam?  (Okunma Sayısı 503 defa)

10 Ağustos 2009, 20:25:12
OPERATÖR
Kıdemli Üye
*

Üye No : 4
Karma +161/-6

Üyenin Mesajı: sizce fabrikadan yeni çıkmış herhangi bir otomobil ne kadar sağlamdır kazalara ne kadar dayanıklıdır görüşlerinizi yazınız...
OPERATÖR'adlı üyenin imzası
EN İLERİYE GİDEN OK, EN GERİYE ÇEKİLMİŞ YAYDAN ÇIKAR.  
Giresunform Mod
Site Polisi

Konular: 2,334

View Profile
Re: otomobiller ne kadar sağlam?
« Posted on: 24 Mayıs 2012, 11:25:45 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
10 Ağustos 2009, 21:10:23
safak
"ßizi satanLarı ßizßeLe$e veririz"
Editör
*

Üye No : 2
     Konu : 1461
Bedenin olmadan yürümenin ne anlamı olabilir?
Karma +165/-7
safakk@hotmail.de WWW

Üyenin Mesajı: Bildigim vede gördügüm kadari ile, insan güvenligine cok önem veriliyor yeni cikan tasitlarda, artik kaza veya baska bir sey oldugunda can kaybinda otomobillerin kusur payi %01 gibi, hatali araclar her zaman geri cagrilir. Cünkü güven alalbilmeleri icin iso belgelerindeki kurallar kimi 10 yil kimi ise ömür boyu gecerlidir. garanti belgelerine sahip olmayan artik hic bir otomobil tasit üretici yoktur..Türkiyede bu belgeye sahip otomobil veya tasit sektörü oldugunuda sanmiyorum olsa sadece iso9000veya iso9001 belgeleri vardir..
safak'adlı üyenin imzası
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
11 Ağustos 2009, 20:43:38
cavuismail
Kahraman Üye
*

Üye No : 3
     Konu : 321
Karma +150/-11

Üyenin Mesajı:
Fabrikadan çıkan araçlar Özel güvenlik testine tabi tutularak üretilmektedir, tabi tüm araçlar ilk çıkan araç gibi güvenlik testine tabi tutulmuyor, eğer öyle olsa hiçbir araç çıkmaz ve satılmaz. çünki testlerde aracı yüksek hızda duvara çarpıp test ediyorlar aksak gördükleri yerleri tespit edip seri üretime geçiliyor, üretilen araçlar yinede belirli testten geçiyor, tabi bunlardada teknik arıza ve güvenlik kaçağı oluyor,
       Özellikle Uçaklar birer mühendis ve uçuş ordusu kontrolünden geçiyor, her seferinde periyodik olarak inceleniyor onlardada arıza oluyor,

cavuismail'adlı üyenin imzası
FINDIĞIN BAŞKENTİ, KİRAZ'IN ANAVATANI, YEŞİLLE MAVİNİN BİRLEŞTİĞİ, KARADENİZİN TEK ADASI, ATATÜRK'ÜN MUHAFIZ ALAY KOMUTANI TOPAL OSMAN'IN MEMLEKETİ -GİRESUN -
11 Ağustos 2009, 21:19:49
OPERATÖR
Kıdemli Üye
*

Üye No : 4
Karma +161/-6

Üyenin Mesajı:
Bildigim vede gördügüm kadari ile, (insan güvenligine cok önem veriliyor yeni cikan tasitlarda, artik kaza veya baska bir sey oldugunda can kaybinda otomobillerin kusur payi %01 gibi,) hatali araclar her zaman geri cagrilir. Cünkü güven alalbilmeleri icin iso belgelerindeki kurallar kimi 10 yil kimi ise ömür boyu gecerlidir. garanti belgelerine sahip olmayan artik hic bir otomobil tasit üretici yoktur..Türkiyede bu belgeye sahip otomobil veya tasit sektörü oldugunuda sanmiyorum olsa sadece iso9000veya iso9001 belgeleri vardir..
Bu konuyu niçin açtım; Pazar sabahı işe gidiyorum espiyeyi geçtikten sonra az ileride bir köprü var 40-50 mt uzunluğunda işte burada trafik kazası olmuş merak ettik durduk kaza gece 01 -02 civarında olmuş baktım kaza yapan otomobil yok bir kaç tane parçası orada iyide bu aracın kendisi nerede.. yok.... yok parçaları var kendisi yok meğer o araç o köprünün bir tarafından diğer tarafa uçmuş kayalara vurmuş ve param parça olmuş üç kişi vefat etmiş  bu otomobil dünyaca tanınmış bir otomobil türkiyede belki 300 -400 kişide vardır sağlamlığını kanıtlamış bir otomobil ve çok pahalı adamlar bu otoda herşeyi düşünmüşler ama ama o araca öyle bir motor koymuşlarki hızı 250-300 ve o hızda giden bu araca koydukları tüm güvenlik tedbirleri hiç bir işe yaramamış madem o hıza hiçbir güvenlik tedbiri işe yaramıyor neden o kadar yüksek beygirli motor koyuyorlar ben o kazada aracın ne marka olduğunu bir türlü anlayamadım işte o hale gelmiş bu otomobil yanımdaki diğer insanlar söylediler markasını ve yani gelen her kişi benim gibi sordular bunun markası ne diye duyan şaşırdı kaldı benim gibi ya olmaz diyenler nasıl olur diyenler o marka oto bu hale gelmez diyenler ama gerçek öyle idi maalesef... Şimdi ben o kazayı gördüm o meşhur aracın o hale geldiğini gördüm artık kesinlikle inanmak istemiyorum koydukları güvenlik tedbirlerine markası ne olursa olsun önce hızını düşürsünler kimseye ben bu araca şu beygirde motor koydum ama sen yavaş git diyemessin bence ilk tedbir bu olmalı  ister İSO 9000 koy ister İSO 90 000 adam biniyor böyle araçlara nasılsa meşhur bir araç sağlamdır  bir şey olmaz deyip basıyor gaza sonuç HÜSRAN......
OPERATÖR'adlı üyenin imzası
EN İLERİYE GİDEN OK, EN GERİYE ÇEKİLMİŞ YAYDAN ÇIKAR.  
11 Ağustos 2009, 21:42:03
cavuismail
Kahraman Üye
*

Üye No : 3
     Konu : 321
Karma +150/-11

Üyenin Mesajı:
      Araçların üretiminde ve yapılan testlerde ne kadar garanti olursa olsun önse sürücü güvenliği önemlidir Savaşlarda kullanılan tanklarıda uçurumdan aşağı sürersen vey adenize dalarsan sonu öyle olur, o aracı alan şahıslar aracın kaç gatır gücünde olduğunu biliyor, o aracı yapan firma otoban yollarda sürat yapmak için yapıyor devamlı her yerde tüm sürüş süresince sürat yapmak için üretmiyorki, senin bahsettiğin yol otoban değil bölünmüş yol, bölünmüş yolda öyle sürat yaparsan ve gelir köprüde bölünürsün. ona aracın üretiminde hata veya eksiklik denmez Düpe düz intihardır
cavuismail'adlı üyenin imzası
FINDIĞIN BAŞKENTİ, KİRAZ'IN ANAVATANI, YEŞİLLE MAVİNİN BİRLEŞTİĞİ, KARADENİZİN TEK ADASI, ATATÜRK'ÜN MUHAFIZ ALAY KOMUTANI TOPAL OSMAN'IN MEMLEKETİ -GİRESUN -
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadı Say Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

+ Hızlı Cevap

KalınİtalikAltını ÇizÜstü Çizgili|Işıldayan YazıGölgeli YazıKayan Yazı|Formatlı YazıSola DayalıOrtalanmışSağa Dayalı|Yatay Çizgi|Yazı Tipi BüyüklüğüYazı Tipi
Resim EkleSite Adresi EkleE-Posta Adresi EkleFTP Adresi Ekle|Tablo EkleTabloya Satır EkleTabloya Sütun Ekle|Üst YazıAlt YazıDaktilo tarzı yazı|Kod EkleAlıntı Ekle|Liste EkleBilgi Kutusu Ekle
agla blush bunepeki bys cicek dancing dost hihi huhu kiki lütfen morgöz sicak sleep suss thankyou yasa yimaa biy

Bu site en iyi 1024x768 ebatlarında ve Mozilla Firefox Edinin tarayıcısı ile gözlemlenir!

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2011, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.353 Saniyede 30 Sorgu ile Oluşturuldu