Giresun Bilgi Adresi
24 Mayıs 2012, 00:27:47 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Rüya Nedir?
Konudaki Cevap Sayısı
4
Konuya Bakanlar 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntüleme Sayısı
487

+ Giresun Bilgi Adresi > HAVADAN SUDAN > Toplum ve Yaşam > Astroloji ve Rüya  > Rüya Tabirleri > Rüya Nedir?
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadı Say Bu Konuyu Gönder Yazdır

Gönderen Konu: Rüya Nedir?  (Okunma Sayısı 487 defa)

04 Kasım 2009, 11:02:20
safak
"ßizi satanLarı ßizßeLe$e veririz"
Editör
*

Üye No : 2
     Konu : 1461
Bedenin olmadan yürümenin ne anlamı olabilir?
Karma +165/-7
safakk@hotmail.de WWW

Üyenin Mesajı: Hayatımızın yaklaşık üçte birini uykuda geçirmekteyiz. Bu da 60 senelik bir ömrün 20 senesi demektir. Uyku, günlük çalışmalardan yorgun düşen insan bedeninin ve sinirlerinin dinlenme zamanıdır. Ünlü ruhbilimci Sigmund Freud'un da araştırmalarının büyük bölümünü oluşturan uyku sırasında, kişinin bilinç altında düşüncelerinin, özlemlerinin ya da isteklerinin bir film şeridi gibi göz önünden geçtiği varsayılır. İşte bizler bu olguya Rüya adını veriyoruz.

YAŞANILAN RÜYALAR

Gün içerisinde yaşadıklarımız etkisiyle gördüğümüz rüyalar:
Bizi çok etkileyen , üzerinde çok düşündüğümüz, o konu ile gündüz haşır-neşir olduğumuz, çok merak ettiğimiz konular hakkında gece gördüğümüz rüyalar. Bunların bir kısmı yorumlanmaya değer olsada bir kısmı sadece ehvam ve kuruntudan ibarettir.

ŞEYTANİ RÜYALAR

Net olmayan, karma karışık ve seçilmesi zor olan,
bir konudan diğer konuya geçen, sadece korku yüklü olan, sarhoşken ve kendini bilmeden görülen rüyalar gibi.
Şeytan tarafından insanı korkutmak için görülen rüyadır. Şeytani rüyalar yalan rüyalardır.

BİLİNÇALTI RÜYALAR

Kişi gündüzleri kendi kafasında kurduğu olayları, yaşadığı olayları gece rüyasında görebilir, buda şahısın kendisi tarafından farkında olmadan gördüğü rüyalardır.

DOĞRU RÜYALAR

İnsanlara bir mesaj vermek için doğruca gösterilmiş, yorumu yapılması gereken, ibret ve ders alınması, iyi algılanması gereken rüyalar.

Rüya Kaç saniye sürer

Bilim adamları rüyanın süresi üzerinde kesin bir sonuca varamadılar. Bir kısmı birkaç saniye sürdüğünü iddia ederken bazıları da saatlerce devam eden rüyaların mevcut olduğu fikrinde ısrar etmekteydiler. Bu tartışmalar devam ederken, Dr. B. Klein adında Amerikalı bir bilim adamı yardımcıları ile birlikte hummalı çalışmalara koyuldu. Gönüllü olarak seçtiği bazı kimseleri hipnotize ederek uyuttu. Belli bir süre sonra uyandırıp rüyalarını dinledi. Neticede, bir rüyanın yirmi saniyeyi geçmeyecek kadar kısa sürdüğünü tespit etti. İşin enteresan tarafı şuydu ki ; uyandırdığı gönüllüler üç beş saniye süren rüyalarını saatlerce anlatabiliyorlardı. Hatta bir kısmının rüyası yazılsa ortaya kalınca bir macera romanı çıkabilirdi. Dr. Klein yılmadan tecrübelerini sürdürdü. Bu iş üzerinde sarf ettiği pek çok mesai sonunda vardığı netice; en uzun rüyanın doksan saniyeyi geçirmediği idi. Bu konudaki çalışmaların ardı arkası kesilmedi. Chicago Üniversitesi uzmanlarından Dr. Kleitman ve öğrencisi Aserinsky 1953 yılında geniş çapta çalışmalara başladılar. Objektif deneylerini daha sonra nörofizyolojik sahada devam ettirdiler. Dr. Kleitman otuz yıldan beri kendisini rüyadan mahrum etme denemeleri yapmaktaydı. Fakat hiç bir zaman bir haftadan fazla tahammül gösterememişti. Otuz yıllık çalışması aradığı sonucu vermeyince başkaları üzerinde değişik denemeler yapmaya başladı. Deneyin sonunda , rüya esnasında kısa ve uzun süren süratli göz hareketlerine şahit oldu. Denemeye tabi tuttuğu kimseleri, göz hareketlerinin başladığı ve bittiği devrenin muhtelif bölümlerinde uyandırdı. Böylece her defasında kişilerin rüya görmekte olduğunu öğrenmiş oldu. Bu tespitin doğruluğunu ilim çevrelerine delilleriyle sunmak gereğini duydu. Ömrü boyunca hiç rüya görmediklerini iddia eden kimseleri toplayıp onlar üzerinde tecrübeler yaptı. Göz hareketlerinin başladığı anda uyandırdığı bu kimseler hayret ve şaşkınlık içinde ilk defa rüya gördüklerini söylediler.
rüya tabirleri
Dr. Kleitman bundan şu sonucu çıkardı.
Herkes rüya görmekte, fakat bazı kimseler rüyalarını hatırlayamamaktadır. Rüyanın objektif olarak en kuvvetli delili ise uyumakta olan kimsenin süratli göz hareketleridir.
safak'adlı üyenin imzası
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Giresunform Mod
Site Polisi

Konular: 2,334

View Profile
Re: Rüya Nedir?
« Posted on: 24 Mayıs 2012, 00:27:47 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
04 Kasım 2009, 22:50:39
Begum
Kıdemli Üye
*

Üye No : 51
     Konu : 40
Karma +166/-0

Üyenin Mesajı: Tesekkurler safak.Ben o kadar cok ruya gorurunki hatta bazen uykuya daldigim andan itibaren uyanana kadar ruya gorurum yada gordugumu zannederim bilmiyorum.sonrada beynim baya bi yorgun kalkarim.ruya tabirlerinede merakliyimdir.hatta gecen gordugum ruyadan dolayida baya huzursuzum tabiri ne zaman gerceklescek bilmiyorum.bi kac defa denedigim icin o tabirede guvenirim oldugu gibi cikiyor.Allah hayirlisini versin.
Begum'adlı üyenin imzası
04 Kasım 2009, 23:00:36
safak
Editör
*

Karma +165/-7
safakk@hotmail.de WWW

Üyenin Mesajı: Rüya bilindigi gibi 15 saniyelik bir zaman dilimi icinde bir cok hafizadaki  bilinc alti veya hayal unsuru görüntüleri ile yasanir..Rüya gelecegi görmekmi, yoksa daha dikkatlimi davranmak, etkisinde kalindigi sürece temkinli  olmaya iter insani, birde gercek olursa , hihi tamam ben bunu daha önceden yasamisdim gibi hisler hükmü verir..Dogrumu acaba bu yari ölüm halinde yasananlar..
safak'adlı üyenin imzası
04 Kasım 2009, 23:05:40
Begum
Kıdemli Üye
*

Üye No : 51
     Konu : 40
Karma +166/-0

Üyenin Mesajı: Dogru hahaha uyku zaten yari olum halidir.beden uyurken ruh saniyede istedigi yere gidebilir.hic gitmediginiz bi yere gittiginizde bazen ben burayi sanki daha once gordum diye bi duyguya kapilirsiniz.gece biz uyurken ruhumuz nerelere gidiyor kim bilir  kiki
Begum'adlı üyenin imzası
04 Kasım 2009, 23:14:24
safak
Editör
*

Karma +165/-7
safakk@hotmail.de WWW

Üyenin Mesajı:
Dogru hahaha uyku zaten yari olum halidir.beden uyurken ruh saniyede istedigi yere gidebilir.hic gitmediginiz bi yere gittiginizde bazen ben burayi sanki daha once gordum diye bi duyguya kapilirsiniz.gece biz uyurken ruhumuz nerelere gidiyor kim bilir  kiki

Himmm demekki bu gibi durumlar normal gibi bir olay..Bu yazmis olduguna tamamen katiliyorum... thankyou
safak'adlı üyenin imzası
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadı Say Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

+ Hızlı Cevap

KalınİtalikAltını ÇizÜstü Çizgili|Işıldayan YazıGölgeli YazıKayan Yazı|Formatlı YazıSola DayalıOrtalanmışSağa Dayalı|Yatay Çizgi|Yazı Tipi BüyüklüğüYazı Tipi
Resim EkleSite Adresi EkleE-Posta Adresi EkleFTP Adresi Ekle|Tablo EkleTabloya Satır EkleTabloya Sütun Ekle|Üst YazıAlt YazıDaktilo tarzı yazı|Kod EkleAlıntı Ekle|Liste EkleBilgi Kutusu Ekle
agla blush bunepeki bys cicek dancing dost hihi huhu kiki lütfen morgöz sicak sleep suss thankyou yasa yimaa biy

Bu site en iyi 1024x768 ebatlarında ve Mozilla Firefox Edinin tarayıcısı ile gözlemlenir!

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2011, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.25 Saniyede 31 Sorgu ile Oluşturuldu