Giresun Bilgi Adresi
11 Şubat 2012, 08:06:41 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
NEFES...izleyin ve düşünün
Konudaki Cevap Sayısı
1
Konuya Bakanlar 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntüleme Sayısı
305

+ Giresun Bilgi Adresi > GENEL BÖLÜM > Edebiyat  > Şiirler  > Şiirlerim > SHOWTIME´ın Şiirleri (Moderatör: SHOWTIME) > NEFES...izleyin ve düşünün
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadı Say Bu Konuyu Gönder Yazdır

Gönderen Konu: NEFES...izleyin ve düşünün  (Okunma Sayısı 305 defa)

20 Ekim 2009, 17:12:38
SHOWTIME
Moderatör
*

Üye No : 70
     Konu : 32
Karma +165/-0

Üyenin Mesajı: Pazar günü sinemalarda yeni gösterime giren...
Güneydoğuda bir karakoldaki askerlerin şehit olmasını anlatan NEFES adındAKİ FİLMİ İZLEDİM...

Filmi belgesel tadında zaman zaman biraz ağırlaşsada tek kelime ile harikaydıbence...
Eğer dondurmam gaymak filmini izleyen varsa bilir...
Oynayanlar profesyonel oyuncular olmadığı için film kendini biraz daha doğal bir hale getirip belgeselleştiriyor...

NEFES filmi gerek askerlerin şivesi gerek komutan asker dialoglarının gerçekçi yanı gerek insanların bilmediği ve bilmesi gereken bazı detayları çokta ince olmayan kalın bir çizgide sunuyor...(Herkesin anlayabileceği bir dilde)

Ancak...
Ben bu filme askerlik yapmamış ve özellikle askerliğinin gelmesine az kalmış kişilerin izlemesini pek tavsiye etmiyorum...
Özelliklede Şırnakta askerlik yapmış biri olarak...
Bunun dışında güneydoğuda akrabası asker olan özellikle bayanlarda çok fazla olumsuz etkilenir diye düşünüyorum...

Çünkü filmin sonunda bir çatışma sahnesi varki insana çok fazla piskolojik baskı yapıyor...
Ve o sahne bitmek bilmiyorbirtürlü izlerken bile Allah kahretsin bitsin artık diyosunuz ama bitmiyor...
Oysa gerçek çatışmalar o sahnenin 20-30 kat daha fazlası kadar sürüyor en az...

Bu filmi izlerken aklıma bişey geldi...

Mahsun kırmızıgül ün Güneşi gördüm isimli filmini izlemeye meclisin yarısı katılırken...
Bu filme neden ilgi gösterilmedi meclis tarafından...
Ama halk bu filmi şimdiden uçuşa geçirdi...
Demekki yüzde 47 değil yüzde 53 daha fazlaymış bunuda öğrenmiş oldum...Keşke birileride öğrense...

Son olarak...
Filmi izleyin mutlaka ve son çatışmada kolu bacağı kopan askerlerden yüzler binlerce güneydoğu gazisi olarak aramızda dolaştığını bilin...

Ve düşünün .........ONLAR 328 TL AYLIK ALIYOLAR...

Tekrar düşünün ...Fatih terim 260.000 TL AYLIK ALIYOR...ÜSTELIK A.K.P ÖNERGESİ İLE MAAŞINDAN KESİLEN YÜZDE 18 LİK VERGİ YÜZDE 8 E DÜŞÜRÜLDÜ...

ASKERİ ÜCRETLİLER HALA YÜZDE 18 VERGİ KESİLİRKEN...
D.T.P Lİ MECLİSTEKİLER 6.000 TL AYLIKLA EMEKLİ OLACAKLAR...

Not:
m.kırmızıgül ün filmini küçümsemiyorum o film de gerçekten harikaydı...Ama o filme öyle buna neden böyle...Yadırgıyorum...Üstelik Dünya'nın en gelişmiş ülkeleri kendi vatandaşının güvenliği için başka bebekleri bile öldürürken bizimkilerin teröristlere bile saygı şov yapmalarını yadırgıyorum...Demokrasi teröriste olmaz terörist in demokrasisi ölümdür...
Ben hiç a.b.d nin terörü besleyen herhangi bir ülkeyle pazarlık yaptığını görmedim...

Biz ancak filistinin haklarıyla uğraşırız (Başbakanın bireysel görüşü)
İsrailin Filistin gibi zavallı bir ülkeye boyun eğmesi beklenemezdi filistin İsrailin topraklarına Roket yağdırırken...
Herkes Türkiye mi...birileriyle pazarlığa oturacak..
Son olarak Çin Türk vatandaşlarını öldürürken arap ülkeleri ne yaptı!!!Hiçbişey...Filistin dahil hiçbişey yapmadı peki bizim başbakanımızın bu filistin sevdası neden....Ben anlamadım...

Yüzde 53 üm gururluyum....

Canım Ülkem seni çok seviyorum ama sadece seni ...S.SHOWTIME...
SHOWTIME'adlı üyenin imzası
Hırçın dalgaların arasında kalmış ve denizi kirletmekten başka bir işe yaramayan plastik bir şişe gibi savrulyorum SEVGİLİ...
Öyle bir savruluyorumki her savruluşumda SENSİZLİĞİ KİRLETİYORUM....s.SHOWTIME
Giresunform Mod
Site Polisi

Konular: 2,328

View Profile
Re: NEFES...izleyin ve düşünün
« Posted on: 11 Şubat 2012, 08:06:41 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
07 Aralık 2009, 22:58:01
safak
"ßizi satanLarı ßizßeLe$e veririz"
Editör
*

Üye No : 2
     Konu : 1459
Bedenin olmadan yürümenin ne anlamı olabilir?
Karma +165/-7
safakk@hotmail.de WWW

Üyenin Mesajı: Nefes filmini izlememis olanlar icin,

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
TIKLA VE IZLE
safak'adlı üyenin imzası
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadı Say Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

+ Hızlı Cevap

KalınİtalikAltını ÇizÜstü Çizgili|Işıldayan YazıGölgeli YazıKayan Yazı|Formatlı YazıSola DayalıOrtalanmışSağa Dayalı|Yatay Çizgi|Yazı Tipi BüyüklüğüYazı Tipi
Resim EkleSite Adresi EkleE-Posta Adresi EkleFTP Adresi Ekle|Tablo EkleTabloya Satır EkleTabloya Sütun Ekle|Üst YazıAlt YazıDaktilo tarzı yazı|Kod EkleAlıntı Ekle|Liste EkleBilgi Kutusu Ekle
agla blush bunepeki bys cicek dancing dost hihi huhu kiki lütfen morgöz sicak sleep suss thankyou yasa yimaa biy

Bu site en iyi 1024x768 ebatlarında ve Mozilla Firefox Edinin tarayıcısı ile gözlemlenir!

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2011, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!