Giresun Bilgi Adresi
23 Mayıs 2012, 13:32:13 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Meclisde kargaşa ve gerginlik
Konudaki Cevap Sayısı
3
Konuya Bakanlar 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntüleme Sayısı
1012

+ Giresun Bilgi Adresi > GENEL BÖLÜM > Siyaset,Ekonomi,Vergi,Sigorta  > Wikileaks Belgeleri > Meclisde kargaşa ve gerginlik
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadı Say Bu Konuyu Gönder Yazdır

Gönderen Konu: Meclisde kargaşa ve gerginlik  (Okunma Sayısı 1012 defa)

30 Kasım 2010, 02:27:57
safak
"ßizi satanLarı ßizßeLe$e veririz"
Editör
*

Üye No : 2
     Konu : 1461
Bedenin olmadan yürümenin ne anlamı olabilir?
Karma +165/-7
safakk@hotmail.de WWW

Üyenin Mesajı: Meclisde kargaşa ve gerginlik

Reference ID

05ANKARA3199

Date

2005-06-08 15:03

Classification

SECRET

Origin

Embassy Ankara

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
http://cablegate.wikileaks.org/classification/3_0.html

Türkiye Hakkında wikileaks gerçekleri
http://cablegate.wikileaks.org/origin/41_0.html

http://www.giresunform.com/wikileaks/ingilizce_04ANKARA348.html

Burada  bir kısım orijinal bağlantı özüdür. Orijinal bağlantının tam metni mevcut değildir.

S E C R E T BÖLÜM 01 02 ANKARA 003.199

SIPDIS

E.O. 12958: decl: 2025/06/06
TAGS: PREL PGOV PINS PHUM TU
KONU: KABİN karıştırır VE UZUN SIKMA: PM ERDOĞAN
FONMIN GÜL onun bakışları üstünde SETLERİ

Polcounselor John Kunstadter tarafından (U) Classified; nedenler: EO 12958 1.4 (b, d).

¶ 1. (C) Özet: Uzun bir kabine yeniden shuffle dikkate söylentileri, Başbakan Erdoğan'ın aniden ilk hareket ve sınırlı moda yaptı. o Gül'ün etkisini bozmak için yavaş ama emin adımlarla çalışır Ancak, yine de insanların Erdoğan'ın baş iç rakibi FonMin Gül sadık hakim olduğu bir kabinede daha bakanları Erdoğan'ın yerler olabilir. Sonunda özet.

¶ 2. (C) bir marka ani bir hareketle, Başbakan Erdoğan'ın 4 Haziran mini Kabine shuffle üç bakanın değiştirilmesi duyurdu. Erdoğan 2003 yılının Mart ayında artık onun iç ezeli rakibi Abdullah Gül, FonMin gelen Kabine miras bugüne Kabine değişiklikleri AKP iktidar tartışma ve bekleme-for-Godot beklentisi yoğun bir konu olmuştur. Henüz ağır Gül etkisi rağmen ve onun ağır basan halk desteğine rağmen (bu shuffle kadar Erdoğan iç politik destek için sadece dört 22 bakanlar bağlı olabilir), Erdoğan, uzun süredir herhangi bir değişiklik yapmaktan gözdağı çıktı. Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Şubat 2005 yılında istifa zaman Erdoğan, mevcut Devlet Bakanı Beşir Atalay, başarısız seçim ve Mumcu yerine Atilla Koç nihai seçim için Gül'e köle kaldı.

¶ 3. (C) Şimdi Erdoğan'ın politikalarını Gül ve daire çok zarar wreaking nasıl Erdoğan'ın hayata Enerji Bakanı Hilmi Güler 6 Haziran bizim bir yakın temas dediğine kısmen mahmuzlu onun kararsızlık, üstesinden gelmek gibi görünüyor. ; Çevrili "kafirler" (gavurlar) hakkında yaptığı hakaretli sözler Bakanı Bayındırlık Zeki Ergezen ile, rezil Bakanı Tarım Sami Güçlü olan, ABD ve müttefiki Gül ilgilendiren konularda ilerleme için bir engel: üç önemli incompetents Son ilişiği kesilir yolsuzluk söylentileri, bitirmek için yapamaz tarafından Erdoğan'ın 15.000 kilometre, zamanında İçişleri Abdülkadir Aksu Bakanı müttefiki otoyol projesi bölünmüş ve söylendiğine göre Gül, yakın ve Kadından Sorumlu Güldal Akşit, Galip Demirel kızı, tanınmış bir izleyicisi için Devlet Bakanı tartışmalı İslamcı adaçayı Fethullah Gülen ve Aksu yakın ilişkilendirdiğimiz.

¶ 4. (U) Erdoğan Naksibendi kardeşlik yüksek statü ile tanınmış bir yerel aileden) Tarım Mehmet Mehdi 1 Bakanı olarak bir Diyarbakır milletvekili atandı. bilimleri enstitüsü Ankara U. 'ın sağlık Aberdeen U, doktora tarımsal ekonomi Ankara Ü. Veteriner Fakültesi, Yüksek Lisans mezunu; Bismil (Diyarbakır il) 1956 yılında doğdu. Veteriner. Erdoğan belediye başkanı iken Tarım Bakanlığı'nda üst-orta düzey pozisyonlarda ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi veteriner işleri müdürü olarak çalıştı. Evli, üç çocuk. İngilizce konuşuyor, ama biz henüz onun seviyesi test etmedim.

¶ 5. (C) bir AKP xxxxx ve AKP'ye yakın Erdoğan'a, iyi bir ama pasif bir adam olarak tarif Eker derin ilişkileri olan iki diğer uzun vadeli Büyükelçiliği rehber. Bu kişileri ve Enerji Bakanı Eker derinden ondan bitki sağlığı nedenleriyle Türk meyve ve sebze ithalatı askıya altı ay önce tehdit eden bir Rus hükümeti nota gizleyerek eski Bakanı Guclu kaldırmak için bir plan yer ne kadar ayrıntılı olarak tarif var; yasağı son Güçlü etkisiz ve bilgisiz seyir ile yürürlüğe girdi. Elçilik Ag Danışmanı rehber Eker Bakanlık yerleşmiş, korumacı bürokrasi geçersiz kılmak mümkün görünmemektedir unutmayın.

¶ 6. Bayındırlık (U) yeni Bakanı Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz 2) (O üzerinden dönüştürülür) 'dir. Trabzon doğumlu 1946. Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat mühendisliği derecesi. Kıdemli inşaat mühendisi. premier lig Trabzonspor futbol takımının eski kaptanı. YAPISUN inşaat şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı. Trabzonspor Yönetim Kurulu Başkanı. Trabzon kalkınma Vakfı bir kurucusu. Evli, iki çocuk. Bildirildiğine İngilizce biliyor.

¶ 7. (C) bir adam Trabzon müteahhit ve Trabzonspor yönetim kurulu üyesi Milli Görüş İslamcı hareketin Sufi (mistik) hattından geldiği Özak açıklar; o sessiz, ayrılmış, söz dinleyen Erdoğan adamdır. 2004 yılı Mart ayında Trabzon belediye başkanlığı yarışında AKP'nin yenilgi sonrasında ve AKP'nin tabandan destek korumak için spor kullanmak Erdoğan'ın stratejisinin bir parçası olarak, Erdoğan'ın İstanbul güç tabanı formları İstanbul-Karadeniz eksen bildirildi sonradan Özak Trabzonspor tayin olan başardı yönetim kurulu başkanı. Aynı zamanda Erdoğan'ın daha iyi oyuncular almak Özak altında Trabzonspor izni için Başbakanlık gizli saklı birinden birkaç milyon dolar transfer etti. Bizim rehber Ergezen (bir yüksek bar) olduğundan daha Özak nispeten daha dik olmasını bekliyoruz.

¶ 8. (U) İstanbul İkinci Bölge Milletvekili Nimet 3) Kadından Sorumlu yeni Devlet Bakanıdır. Doğan Ayrancı (Ankara) 1965. nispeten büyüdüm iyi-Heybeliada, İstanbul dışı Adalar birinde bir ailenin yazlık ev ile koşullarda yapmak. Istanbul U. hukuk fakültesi Hukuk derecesi. en son İslamcı işadamları derneği MÜSİAD temsil eden, bağımsız bir avukat olarak çalıştı. AKP kurucu üyesi. Evli, bir çocuk.

¶ 9. (C) Çubukçu ay bize açıkça önce ve son derece iddialı, odaklanmış o devlet bakanı pozisyon aradı. O partinin genel başkan yardımcısı Şaban Dişli 7 Haziran bize anlattığına göre, onun seçiminde önemli bir faktör gibi görünüyor Erdoğan'ın eşi Emine, yakın kalmasını sağlamıştır. AKP sorunları hakkında özel Onun ciddi yaklaşımı ve göreli açıklık dikkatimizi AKP'nin görev başında onu getirdi; o Şubat 2004 yılında milletvekilleri için Büyükelçiliğinin NATO tur ve Bahar, 2005 yılında Washington NDI sponsorluğunda demokrasinin komisyon seyahat katıldı. kocalarının ikinci eş olarak ve Rus diğer Karadeniz-sahildar kadın almak gördük kuzeydoğu Karadeniz bölgesinde AKP tabandan gelen bir çok kadın acı şikayetleri yanıtlayan Çubukçu şiddetle sonbaharda 2004 yılında zina üzerinde bir tartışma sırasında zina suç için savundu . Öte yandan, oğlunun bahsediyor olmasına rağmen, o nadir ve kocası bahseder kendi evlilik doğru onu tutum konusunda AKP'nin bazı gözlemciler arasında kalıcı sorular vardır.

¶ 10. (C) Güçlü ve Erdoğan daha net bir şekilde o Gül'ün etkisi bozmak niyetinde olduğunu göstermiştir bu randevular görevden alınması ile. Akşit ve Ergezen kayıtsız ve ailesi durumu Diyarbakır'da ona İçişleri Bakanı Aksu için güçlü bir rakip yapar, Erdoğan da Aksu çevresinde kement çekti Eker, atanması ile. Aksu en son Hanefi Avcı, organize suç için Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) daire başkanı olarak AKP'nin kalp yol vardı yolsuzluk soruşturmalarının zorlamaya başlamıştı bir lider Gulenist kayıtsız tarafından Erdoğan'ın amaçlarla hizmet etmiştir. Ancak Erdoğan, uzun süredir o küskün milletvekilleri bir dizi AKP'den cıvata hazır olma şüphelilerin Aksu, rahatsız olmuştur. Aksu'nun Kürt kayırma, ve, eroin ticareti için genç kızlar için iyi bilinen tercih bağları bildirilen oğlunun açık mafya bağlantıları ona Kabine zayıf bir bağlantı, bir Erdoğan her zaman yararlanabilir Türk Devleti'nin temel kurumları biliyor olun.

¶ 11. AKP içine doğru anlayışlar bir zenginlik sağlamıştır Başbakanlık danışmanı xxxxx gibi (C) Rehber Erdoğan shuffle aşamada kabinesinin devam edeceği yüksek bir olasılık öngörüyoruz. Aksu ek olarak, kimin gözüne kestiriyor en görünen kişilerdir İşçi Murat Başesgioğlu, AKP milletvekilleri 'sorgular ve isteklerine yanıt zayıf bir rekor eski bir ANAPer Bakanı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, görünür olmak derinden Türk Standartları Enstitüsü (TSE) 'de büyük bir yolsuzluk skandalına karıştığı - $ 500,000,000 sertifikalar için ve ödemeler dahil, 7 Haziran basında TSE yönetmenin açıklamaya göre; ve Devlet Bakanı Dış Ticaret Kürşad Tüzmen, bir (ultra eski -milliyetçi) ve gıda ödemeler için Irak petrol karışmıştı geri tepme her türüne açık olarak birden fazla kişi tarafından açıklanan MHPer.

¶ 12. (C) Erdoğan da Adalet ve başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı hırsları ve Erdoğan için yaptığı saygısızlık gizlemek için rahatsız etmemiştir hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, ve Gül'ün yakın çalışma Devlet Bakanı Atalay ve Bakan kaldırmak için zamanla hedefliyor olabilir. MOORE
safak'adlı üyenin imzası
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Giresunform Mod
Site Polisi

Konular: 2,334

View Profile
Re: Meclisde kargaşa ve gerginlik
« Posted on: 23 Mayıs 2012, 13:32:13 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
30 Kasım 2010, 21:17:01
SHOWTIME
Pasif Üye
*

Üye No : 70
     Konu : 32
Karma +165/-0

Üyenin Mesajı: TEŞEKKÜRLER ŞAFAK BEN BU PAYLAŞIMINLA BU FORUMA GİRESUN"LU HEMŞERİLERİMİZİN GEREKEN İLGİYİ YETERİ KADAR GÖSTERMEYEREK HAKSIZLIK ETTİĞİNİ BİRKEZ DAHA ANLAMIŞ OLDUM...

Aslında şöyle bir gerçek varki Amerika istemedikten sonra bu belgelerin "B"sini bile açıklayamaz bu internet sitesi ama amerikanın ileriye dönük çıkarları sözkonusu ise bu belgelerin yayınlanması uluslararası bir strateji örneği olabilir...
Ben a.k.p  hükümetinin oynadığı tüm Madur rollerinde merhametli türk halkının duygularını süistimal ederek "oy"unu katladığını göz önüne alıp baktığımda...Ve dünya ile zıtlaşıp boş boş naralar atanların gariban ve dürüstlüğünden hiç şüphe duymadığım iyi niyetli insanların taktirini kazanmakta hiç zorlanmadıklarına baktığımda...Bu site nin haberlerini seçime aylar kala ak partiye çok oy kazandıracağını tahmin ediyorum...

Hatırlarsak daha önce askeri darbe planlarının ortaya atılmasının zamanlaması sizi ne demek istediğime götürür...

Tabii....bu benim çokta emin olmadan aklımdan geçen ve kafamdaki soru işaretleri tam netleşmemeş bir düşünceden ibaret...Büyük insanlığa saygıyla...SHOWTIME 
SHOWTIME'adlı üyenin imzası
Hırçın dalgaların arasında kalmış ve denizi kirletmekten başka bir işe yaramayan plastik bir şişe gibi savrulyorum SEVGİLİ...
Öyle bir savruluyorumki her savruluşumda SENSİZLİĞİ KİRLETİYORUM....s.SHOWTIME
01 Aralık 2010, 00:27:30
safak
"ßizi satanLarı ßizßeLe$e veririz"
Editör
*

Üye No : 2
     Konu : 1461
Bedenin olmadan yürümenin ne anlamı olabilir?
Karma +165/-7
safakk@hotmail.de WWW

Üyenin Mesajı: Öncelik ile yorumun ve düsüncelerini paylastigin icin sana sahsim adina tesekkür ederim. Siteye olan ilgi ve alaka ne kadar az olsa dahi her seyi kontrol altinda tutmak sorumlu oldugum anlayisima uygun olarak ilerlemesi yasadigim sürece güncel olarak devam edecektir. Bu site benim yapmak istediklerimin bir baslangici oluyor, ama benim icin sadece yöreme ait bir forum sitesi olarak kalacak, kabugumu coktan kirmis  ve dünyaya acilmis durumdayim. Degerini bilenler oldugu sürece cok daha fakli seyler yapabilirim ama su an icin sadece paylasim formu olarak yöremizi her yönü ile tanitma, bilgi, kültür platformu görünümünde azda olsa 3 yila girmis durumdayiz. Umarim bir gün gercek degerine ulasir..

Wikileaks Belgeleri aslinda su an icin cok azda olsada gizli bilgileri sansürlü olarak yayinliyor ama bildigim kadari ile yeni yilda esas dünyayi sarsacak belgeler yayinlanacak, o zaman gercekler tamamen ortaya cikacak.Bu belgeleri sitemizde yayinliyorum orjinal metni ingilizce, cevirisi ise su an google cevirisi, cümlelerin anlami tam olmasada cevirilmis kelimelerinin ne anlama geldigini geneli okundugunda anlasilabilir. Hakiki belgelerin anlamini Celal beyin vakti oldugunda cevirisini yapacagini umuyorum.Tüm Türkiye hakkindaki belgeleri sitemizde paylasacagim orjinal hali ve cevirisi ile her belge icin bir konu, düsünceler, görüsler paylasildiginda  halkin zihnindeki devletler arasi siyasetin samiyetindeki güveni daha iyi anlayacaklar..
Kimin yüzü ak kimin yüzü kara o zaman görecegiz..
safak'adlı üyenin imzası
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
02 Aralık 2010, 20:09:25
SHOWTIME
Pasif Üye
*

Üye No : 70
     Konu : 32
Karma +165/-0

Üyenin Mesajı: Bişeyler daha yazmak istedim ama gerek yok tek bir cümle yazmaya karar verdim..."SENİ ALKIŞLIYORUM" .:;^TEŞEKKÜRLER...en objektif olanını buradak okuyacağıma eminim bu belgelerin...

S.SHOWTIME
SHOWTIME'adlı üyenin imzası
Hırçın dalgaların arasında kalmış ve denizi kirletmekten başka bir işe yaramayan plastik bir şişe gibi savrulyorum SEVGİLİ...
Öyle bir savruluyorumki her savruluşumda SENSİZLİĞİ KİRLETİYORUM....s.SHOWTIME
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadı Say Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

+ Hızlı Cevap

KalınİtalikAltını ÇizÜstü Çizgili|Işıldayan YazıGölgeli YazıKayan Yazı|Formatlı YazıSola DayalıOrtalanmışSağa Dayalı|Yatay Çizgi|Yazı Tipi BüyüklüğüYazı Tipi
Resim EkleSite Adresi EkleE-Posta Adresi EkleFTP Adresi Ekle|Tablo EkleTabloya Satır EkleTabloya Sütun Ekle|Üst YazıAlt YazıDaktilo tarzı yazı|Kod EkleAlıntı Ekle|Liste EkleBilgi Kutusu Ekle
agla blush bunepeki bys cicek dancing dost hihi huhu kiki lütfen morgöz sicak sleep suss thankyou yasa yimaa biy

Bu site en iyi 1024x768 ebatlarında ve Mozilla Firefox Edinin tarayıcısı ile gözlemlenir!

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2011, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.439 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu