Giresun Bilgi Adresi
23 Mayıs 2012, 12:22:13 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kaçırılan Kitap Barnaba incili ve Tasıdıgı Sır Nedir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Konuya Bakanlar 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntüleme Sayısı
240

+ Giresun Bilgi Adresi > HAVADAN SUDAN > Toplum ve Yaşam > Gizli ilimler > Kaçırılan Kitap Barnaba incili ve Tasıdıgı Sır Nedir?
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadı Say Bu Konuyu Gönder Yazdır

Gönderen Konu: Kaçırılan Kitap Barnaba incili ve Tasıdıgı Sır Nedir?  (Okunma Sayısı 240 defa)

27 Eylül 2009, 17:22:23
safak
"ßizi satanLarı ßizßeLe$e veririz"
Editör
*

Üye No : 2
     Konu : 1461
Bedenin olmadan yürümenin ne anlamı olabilir?
Karma +165/-7
safakk@hotmail.de WWW

Üyenin Mesajı: Gençligin Imanini Sorularla Çaldilar
Kaçirilan Kitap Barnaba incili ve Tasidigi Sir Nedir?
Emine Özkan Senlikoglu

Hiristiyan dünyasinin taassup bulutlariyla gölgelendigi kara günlerde, her gücün üstünde kabul edilen ruhban sinifi, mukaddes kitap Incil’i tahrif etmek için adeta büyük bir yaris halindedirler.

Her önüne gelen yeni bir Incil yazmakta ve mukaddes kitap, sahsî fikirlere göre degismektedir. Sayisi yüzleri bulan birbirinden farkli olan Inciller'e, her geçen gün bir yenisi katilir.

Fakat, yazarinin adi ile zikredilen bu Inciller'in sayisi o kadar çogalir ki, tedbir almak kaçinilmaz hale gelir ve Iznik’te toplanan bir heyetin uzun süren bir çalismasi sonucunda, o ana kadar yazilmis bulunan Incillerden dört tanesi hariç digerleri yasaklanir.

Ancak bu yasaklanan Incillerden bir tanesi üzerinde özellikle durulur ve bunu okuyanlarin siddetle cezalandirilacagi ilan edilir.

Papa 1. Celasyüs tarafindan yasaklanan bu Incil, Havarilerin en eski talebelerinden biri olan Barnaba’ya aittir ve diger Incillerde bulunmayan bir özelligi sahip oldugu için yasaklar listesine alinmistir.

Yasaklanan Inciller, büyük bir hizla toplatilir. Bir kismi ise çok agir cezalardan korkan halk tarafindan imha edilir.

Ancak bu arada dindar bir papaz, her seyi göze alarak Barnaba Incillerinden bir tanesini kaçirmaya muvaffak olur. Bu Incil daha, sonra Viyana’daki imparatorluk kütüphanesine ulastirilarak Ingilizce'ye çevrilir.

Fakat kilise, Barnaba Incili'nin izini tekrar bulmustur. Bir hafta içinde bu Incil'in bütün nüshalari, imha edilmek üzere toplanir. Ancak kilisenin bütün gayretleri bosa gidecektir. Çünkü Inciller imha edilirken 2 tanesi tekrar kaçirilir. Bunlardan biri Britanya Müzesi’ne,digeri Amerikan Kongresi kütüphanesine götürülür.

Inciller gönderildikleri yerlerde her nedense askerî sir gibi büyük bir titizlikle saklanarak halka kapali tutulur.

Bu sirrin ortaya çikarilmasi ise, bir Müslüman generale nasip olacaktir. Amerika Birlesik Devletleri’nde askerî atese olarak görev yapan Pakistanli general Abdurrahim, bu Incil’in mikrofilmlerini gizlice çekerek, Pakistan’a kaçirmaya muvaffak olur.

Mikrofilmler, daha sonra Pakistan’daki Begüm Aisha Bawany Vakfi [1] tarafindan kitap haline getirilerek Islâm dünyasina kazandirilir.

Mikrofilmler banyo edilince, Barnaba Incili’nin geçirmis oldugu bu büyük maceranin hikmeti anlasilir. Çünkü bu Incil, Peygamber (S.A.V.) Efendimizin gelecegini çok öncesinden müjdelemekte ve kainatin onun için yaratildigini mübarek ismiyle ilan etmektedir.

Bati dünyasinin Asr-i Saadet münafiklarina has olan bir inat ve gayretle bu Incil’i yok etmeye çalismasi, gerçekten de son derece ibret vericidir.

Barnaba Incil’i tahrip edilmis olmasina ragmen, hakikatlerin bir kismini muhafaza etmektedir.

Yazimizin bundan sonraki bölümlerini, Barnaba Incilinden aynen alinan paragraflarla sürdürüyor ve Peygamber (a.s) Efendimizin hakkaniyetini, bir de bu eserden dinliyoruz. Eserin 44. sayfasinda Hz. Isa (a.s) kendisinden sonra gelecek olan peygamberi, havarilerine söyle tarif etmektedir:

“Size söylüyorum, Allah’in Resulü bütün mahlukata rahmettir. O, anlayisli ve tesellici,hikmetli ve kudretli, Allah aski ve korkusuyla dolu dakik ve yumusak ruhludur.Rahmet ve yardimseverlik ruhu ile, adalet ve acima hissi ile,nezaket ve sabir ruhu ile hareket eder.

Cenab-i Hak, bütün yaratiklarina verdiginin üç katini ona vermistir. O, bu dünyada geldiginde saadet devridir. Buna inaniniz. Bütün peygamberlerin, Allah’in onlara verdigi nübüvvet gözü ile gördügü gibi, ben de onu gördüm. Onu görünce ruhum teselli ile doldu."

“Ey Muhammed, Allah seninle beraber olsun ve beni senin ayakkabinin bagi olmak serefi,ile sereflendirsin. Eger ben bu muradima erersem, Allah’in mübarek bir kulu ve büyük bir peygamberi olacagim. Ve Hz. Isa (a.s) bunu söyledikten sonra Allah’a sükretti.”

Hz. Peygamber çok önceleri ona “Ey Muhammed” diye hitap ederek peygamberligini tasdik ile haber veren Hz. Isa (A.S.) ve Barnaba Incil’i O’nu en büyük peygamber oldugunun inkar edilmez bir delilidir.

Yine ayni eserde Hz. Isa (A.S.) bir kadinin “Beklenen Mesih sen degil misin?” sorusuna su cevabi vermektedir. ”Ben, yalniz Israil ogullarina gönderilmis bir kurtarici bir peygamberim. Lakin benden sonra Allah tarafindan bütün aleme Muhammed âdinda bir resul gönderilecektir. Allah, bu kainati, onun için yaratmistir” [2] demistir.

Yine Barnaba Incil’inde Hz. Isa (a.s): “Ben bütün yeryüzündeki kabilelerin bekledigi Mesih degilim” [3] demektedir.

Yine Hz. Isa (a.s), Peygamber (s.a.v) Efendimizin bizzat mübarek ismini söyleyerek “Hz. Muhammed (S.A.V) Arap yarimadasinda zuhur edecek. Putlari ve putlara tapanlari te’dip edecektir.” [4] demektedir.

“Ey muallim, dünyaya geleceginden bahsettiginiz o zat kimdir?” sualine Hz. Isa (A.S.): “O,Muhammed Resulullah'tir.” [7] cevabini vermistir.

“Bununla beraber ben size kati olarak söylüyorum. Benim gitmem sizin için hayirlidir. Çünkü, gitmezsem tesellici size gelmez.” [8]

Tahrif edilmis, yani kasitli olarak degistirilmis olan Incillerden alinan yukaridaki ifadeler, bu mukaddes kitabin tahrif edilmeden önce Peygamber (S.A.V.) Efendimize ait delillerle dolu oldugunu ispat etmektedir. Evet,Peygamberimizin (S.A.V.) hakkaniyetine bazen ay, bazen günes sehadet etmis, bazen ise taslar ve agaçlar delil olmustur. Elbette Kuran’in haricindeki mukaddes kitaplar da o Zattan (S.A.V.) bahsedecek ve bu gerçegi göstermekistemeyen münafiklar, ne kadar tahrif ederlerse etsinler, o muhtesem hakikatleri gizleyemeyeceklerdir.

* Barnaba Incil’inde ne Hz. Isa (A.S.)'nin ilahligindan söz edilmekte, ne de onun çarmiha gerildiginden bahsedilmektedir.
Dipnotlar

[1] Vakfin adresi: Bank Havse No: 1 Habib / Square M. A. Jinns Karachi/PAKÎSTAN.
[2] lncil-i Barnaba, Fasil 96, Cümle 8- Gerçege Dogrudan.
[3] Incil-i Barnaba, Fasil 66, Cümle 12, Gerçege Dogru’dan.
[4] lncil-i Barnaba, Fasil 163, Cümle, 7, Gerçege Dogru’dan.
[5] Yuhanna Incil-i XVI 13, Gerçege Dogru’dan.
[6] Yuhanna încil-i XVI 13.

Kaynak: Emine Senlikoglu, "Gençligin Imanini Sorularla Çaldilar"
safak'adlı üyenin imzası
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Giresunform Mod
Site Polisi

Konular: 2,334

View Profile
Re: Kaçırılan Kitap Barnaba incili ve Tasıdıgı Sır Nedir?
« Posted on: 23 Mayıs 2012, 12:22:13 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadı Say Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

+ Hızlı Cevap

KalınİtalikAltını ÇizÜstü Çizgili|Işıldayan YazıGölgeli YazıKayan Yazı|Formatlı YazıSola DayalıOrtalanmışSağa Dayalı|Yatay Çizgi|Yazı Tipi BüyüklüğüYazı Tipi
Resim EkleSite Adresi EkleE-Posta Adresi EkleFTP Adresi Ekle|Tablo EkleTabloya Satır EkleTabloya Sütun Ekle|Üst YazıAlt YazıDaktilo tarzı yazı|Kod EkleAlıntı Ekle|Liste EkleBilgi Kutusu Ekle
agla blush bunepeki bys cicek dancing dost hihi huhu kiki lütfen morgöz sicak sleep suss thankyou yasa yimaa biy

Bu site en iyi 1024x768 ebatlarında ve Mozilla Firefox Edinin tarayıcısı ile gözlemlenir!

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2011, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.322 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu