Giresun Bilgi Adresi
22 Mayıs 2012, 15:04:57 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Foto Ahmet Öztürk, kararlı adımlarla gelen profesyonellik
Konudaki Cevap Sayısı
2
Konuya Bakanlar 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntüleme Sayısı
654

+ Giresun Bilgi Adresi > GİRESUN > Giresun Kültür, Sanat,Tarihi, Ekonomi > Ünlülerimiz > Girişimciler > Foto Ahmet Öztürk, kararlı adımlarla gelen profesyonellik
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadı Say Bu Konuyu Gönder Yazdır

Gönderen Konu: Foto Ahmet Öztürk, kararlı adımlarla gelen profesyonellik  (Okunma Sayısı 654 defa)

22 Haziran 2009, 23:35:27
safak
"ßizi satanLarı ßizßeLe$e veririz"
Editör
*

Üye No : 2
     Konu : 1461
Bedenin olmadan yürümenin ne anlamı olabilir?
Karma +165/-7
safakk@hotmail.de WWW

Üyenin Mesajı: Ablasından aldığı  fotoğraf makinesiyle serbest fotoğrafçılığa başlayan Ahmet Öztürk, 1989 yılında kurduğu 'Ahmet Öztürk Fotoğrafçılık'ı Giresun'un revaçta bir kurumu haline getirdi.
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapİş dünyasıyla ilgili başlattığımız röportaj serimizde bu kez konuğumuz Giresun fotoğrafçılık sektörünün duayen ismi, Ahmet Öztürk Dijital Fotoğrafçılık'ın sahibi Ahmet Öztürk.

Fotoğrafçılığın, deyim yerindeyse mutfağın-dan yola çıkarak adım adım profesyonel iş yaşamının zirvesine tırmanan Ahmet Öztürk, Türkiye'de ve dünyada ki gelişmeleri yakından takip etmesi ve mesleğine yansıtmasıyla dikkat çekiyor.

Başarılı iş adamı Ahmet Öztürk'le yaptığımız bu söyleşide, 1989 yılında hizmete açtığı Ahmet Öztürk Fotoğrafçılık Ltd. Şti.'nin dününü, bugününü ve yarınını konuştuk.

Sayın Öztürk, isterseniz önce söyleşimize sizi tanıyarak başlayalım.

ÖZTÜRK: Ben 1965 yılında Giresun'un Pınarçukuru Köyü'nde doğmuşum. İlkokulu köyümde, ortaokulu Giresun'da okudum. Endüstri Meslek Lisesi metal işleri bölümünden mezun oldum. Bir süre açık öğretimde okudum. Bitiremeden fotoğrafçılık yönüm ağır bastığı için mesleğe serbest fotoğrafçı olarak adım attım. Giresun Belediye Meclisi Üyesiyim.

Ahmet Öztürk, serbest fotoğrafçılıktan, profesyonel fotoğrafçılığa geçiş yapan, kararlı ve emin adımlarla, tabiri caizse duayen mertebesine çıkan ender isimlerden biri. Bu başarı öyküsünün öğrenelim sizden, nedir bu başarının sırrı?

ÖZTÜRK: İltifatınıza teşekkür ederim. Başta da bahsettiğim gibi mesleğe lise yıllarında ablamın bana kiralık verdiği Canon marka fotoğraf makinesi ile başladım. Uzun yıllar serbest fotoğrafçılık yaptım. İlerleyen süreçte Giresun'da fotoğrafçılığın ilgi çekecek bazı ayrıntılarının uygulanmadığını gördüm. Buradan hareketle 1989 yılında kafamda oluşan değişik fotoğrafçılık anlayışını hayata geçirmek için,  Ahmet Öztürk Fotoğrafçılık'ı kurdum.

Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Ablanızın size fotoğraf makinesi kiraladığını söylediniz. Neden vermedi de kiraladı?

ÖZTÜRK: İşte bu ayrıntı çok önemli. Ablam bana o zaman 'Eğer ben sana makineyi hediye edersem kıymetini bilmezsin. Göreceksin sana fotoğraf makinesini kiralamam, senin çalışma şevkini daha da artıracak' dedi. Gerçekten de öyle oldu.

Ahmet Bey, işinizi kurduğunuz yıldan bu yana fotoğrafçılık alanında teknolojiyi yakından takip ettiğinizi ve bu doğrultuda dünyanın birçok ülkesinde fuarlara gittiğinizi biliyoruz. Biraz bahseder misiniz bize yaşadığınız bu süreçten?

ÖZTÜRK: Tespitiniz doğrudur. Ben yıllar boyu Türkiye ve dünyada fotoğrafçılıkla ilgili teknolojik gelişmeleri sürekli takip ettim. Halen de ediyorum. Bu 19 yıllık uzun zaman içerisinde, Avrupa ve Uzakdoğu ağırlıklı yaklaşık 30 ülkeye gittim ve oralarda fotoğrafçıkla ilgili fuarlara katıldım. Ve teknolojik anlamda yeni çıkmış ne cihaz varsa hepsini, Ahmet Öztürk Fotoğrafçılık'a kazandırdım. Bu atılımım sadece Giresun'a teknoloji getirmekle de sınırlı kalmadı. Müessesemizde çalışan arkadaşlarımızı büyük şehirlerdeki fotoğrafçılık geliştirme seminerlerine göndererek sektörel eğitimler aldırdık.

Teknolojiyi takip etme konusu açılmışken sohbetimize sektörde yeni bir çığır açan dijital fotoğrafçılıkla devam edelim. Ahmet Öztürk, bu devrim niteliğindeki gelişmeye nasıl adapte oldu?

ÖZTÜRK: Bilindiği gibi dijital olayından önce fotoğraflar filme çekiliyordu. Ben de mesleki anlayışım ve prensibim gereği çektiğim yüzlerce kare fotoğrafı tabedip müşterilerimin beğenisine sunuyordum. Yani müşterilerim beğendiğini seçiyor, kalanı da zarar hanesine yazılıyordu. O zamanlar acaba bir gün bu çektiğimiz fotoğrafları televizyon gibi bir ekrana yansıtıp görebilecek miyiz, seçme imkânımız olacak mı? diye çok düşünmüştüm. Bir gün bir dergide Japonya'da böyle bir teknolojinin hayata geçtiğini okudum. Daha sonra Singapur'da bir fuara katıldım. Adına dijital fotoğrafçılık denilen bu teknolojiyi ilk defa orada gördüm. İnanılmaz derecede heyecanlandım. Bu tam benim işim dedim. Çünkü ben fotoğraf çekerken kendinden geçen  stüdyoda müşterilerimizin tüm hareketlerini fotoğrafa döken ve tercih imkanını geniş tutan bir mesleki anlayışa sahibim. Önceki sistem film harcama anlamında ciddi maliyetler getiriyordu. Başka bir anlatımla müşteriye örneğin, 50 kare çekersem bunun belki 10'unu seçiyordu. Şimdi ne oluyor? İstediğimiz kadar dijital çekim yapıyoruz, müşterimiz de ekrandan görüp  istediği kareyi seçebiliyor.

Peki, dijital teknoloji ile hayaliniz gerçek oldu. İş potansiyeli anlamında ne gibi artı ve eksi durumu ortaya çıktı?

ÖZTÜRK: Yerinde bir soru. Doğrusunu söylemek gere-kirse o zamanlar dijital teknolojinin mevcut film siste-mini tamamen bitireceğini hiç düşünmemiştim. O dönemlerde fotoğraflarını filme çeken vatandaşlar çektiklerini göremedikleri için bir heyecan yaşıyordu. Hatta filmi tam bitirmeden hemen tab ettirmeye getiriyorlardı. Şimdi dijital makineye fotoğraf çekenler anında bakıyor. İşte o anda o heyecan bitiyor. Ve fotoğrafları kâğıda geçirmek yerine bilgisayara aktararak bellekte saklıyorlar. Bu da fotoğrafçılar açısından ciddi manada ekonomik kayıplar meydana getirdi.

Sayın Öztürk, bu durumda bilgisayara aktarılan fotoğrafların kâğıda yani baskıya çevrilmesi için nasıl bir yol izlemek gerekiyor? Sizin bir düşünceniz var mı bu doğrultuda?

ÖZTÜRK: Evet doğrudur, halkın bilgisayarda fotoğraf stoklama düşüncesi fotoğrafçıların iş potansiyelini büyük ölçüde düşürdü. Benim görüşüm o bahsettiğimiz fotoğraf stoklarını müesseseye çekmek için bazı çalışmalar yapmak gerektiği yönündedir. Bu benim için mesleki bir sır ama böyle bir çalışmayı internet ortamıyla ve kurye sistemiyle hayata geçirmeyi hedeflediğimi ifade edebilirim.

Daha önceki bir sohbetimizde 'Reklâm Fotoğrafçılığı'ndan söz etmiştiniz. Nasıl bir sistem bu, Giresun'a ne zaman getirmeyi planlıyorsunuz?

ÖZTÜRK: Son dönemlerde 'kapalı mekân reklâmcılığı' ön plana çıktı. Biz bu sistemin görsel anlamda fotoğrafçı mantığı ile daha ileri bir seviyeye gidebileceğini düşündük. Buradan hareketle Japonların yeni piyasaya sürdüğü ve 1'e 50 ebadında dijital fotoğraf yapan bir makinenin bağlantısını yaptık. Yaklaşık bir aya kadar da sistemi iş yerimize kuracağız. Ayrıca fotoğrafı ayrıntılı ve net bir şekilde bu kadar büyük ebatta kâğıda aktaran bir sistemin Karadeniz Bölgesi'nde olmadığını da söylemek isterim.

Ahmet Öztürk Dijital Fotoğrafçılık olarak her yaş grubuna hizmet veriyorsunuz. Ancak biz, gençlerin işyerinize daha fazla rağbet gösterdiğini gözlemliyoruz. Sizi diğer meslektaşlarınızdan ayıran bu ilginin sebebi nedir?

ÖZTÜRK: Öncelikle bizi farklı kılan birinci neden bahsettiğim gibi dünya teknolojisini yakından izlemek ve kısa sürede Giresun'a getirerek hizmete sunmaktır. İkincisi de elemanlarımızı hemen o teknoloji ile ilgili seminere göndermektir. Şu da bir gerçek, fotoğrafı daha çok 15-25 yaş grubu arası gençler çektiriyor. Bizim tamamı bayan olan personelimizin de 15-30 yaş gurubu arasında olması sanırım bu iletişimde ve gösterilen ilgide etkin rol oynuyor. Elemanlarımızın hepsi genç olmasına rağmen alanında uzman kişiler.

Siz, reklâma olağanüstü önem veren bir işadamısınız. Oysa birçok sektörde reklâm nedense çok da ön plana çıkmaz. Reklâmın Ahmet Öztürk Dijital Fotoğrafçılık'ın yükselişinde katkısı ne olmuştur?

ÖZTÜRK: Namık Bey, reklâm uzun soluklu bir süreçtir. Ortada bir gerçek var, para harcamadan para kazanamazsın. Hangi sektör olursa olsun, 'ben bir numarayım' demekle olmuyor bu işler. Kendini, mesleğini ifade etmenin birinci, 'olmazsa olamazı' reklâmdır. Bu benim düşüncem… Ama reklâmı yaparken hesaplı- kitaplı davranmak, reklâmı bilbaordlara, gazete, TV, radyo, internet ortamına ve caddelere ölçülü bir şekilde yaymak esastır.

Son bir soru: Giresun'da elektrik kesildiğinde Ahmet Öztürk Dijital Fotoğrafçılık bundan etkilenmiyor. İşyeri ışıl ışıl oluyor' deniliyor. Bunu sağlayacak nasıl bir sistem var sizde?

ÖZTÜRK: Elektrik kesintilerinde çok hassas olan ci-hazlarımızda sorunlar yaşıyorduk. Yaklaşık 10 yıl önce 20 milyarlık bir yatırım yaparak büyük bir güç kaynağı kurduk. Kesinti olduğunda yarım kapasiteyle 12 saat, tam kapasiteyle 16 saat enerji sağlayabiliyoruz. Doğal olarak bu avantaj bizi diğer meslektaşlarımızdan farklı kılıyor

Bu güzel söyleşi için teşekkür eder, iş yaşamınızda sonsuz başarılar dilerim.

ÖZTÜRK: Bana,  Ahmet Öztürk Dijital Fotoğrafçılık'ı anlatma ve tanıtma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim. EKSPRES Gazetesi'ne ve size başarılar temenni ediyorum.

NOT: Ahmet Öztürk Dijital Fotoğrafçılık'a 0454 212 04 93  0454 212 31 73 no'lu telefonlardan ve Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.fotoahmet.com.tr
internet adresinden ulaşabilirsiniz.

safak'adlı üyenin imzası
Giresunform Mod
Site Polisi

Konular: 2,334

View Profile
Re: Foto Ahmet Öztürk, kararlı adımlarla gelen profesyonellik
« Posted on: 22 Mayıs 2012, 15:04:57 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
23 Haziran 2009, 00:28:25
OPERATÖR
Kıdemli Üye
*

Üye No : 4
Karma +161/-6

Üyenin Mesajı: Benim  çocukluğumda yıllar önce ahmet öztürk'ün bir fotoğraf makinası vardı onunla resim çekerdi işte o bir fotoğraf makinası ile çalıştı çabaladı bu günlere geldi işini profesonellikle yaparak Giresunda marka oldu insanlara  iş imkanı sağladı  kendisini kutluyor başarılar diliyorum...
OPERATÖR'adlı üyenin imzası
EN İLERİYE GİDEN OK, EN GERİYE ÇEKİLMİŞ YAYDAN ÇIKAR.  
26 Haziran 2009, 19:48:44
USAsavas
Yeni Üye
*

Üye No : 10
     Konu : 2
Karma +14/-2
E-Posta

Üyenin Mesajı: ornek alinacak bir insan basarilarinin devamini diliyorum amerikadan saygilar
USAsavas'adlı üyenin imzası

Sayın USAsavas İmza Seçmediniz.!
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadı Say Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

+ Hızlı Cevap

KalınİtalikAltını ÇizÜstü Çizgili|Işıldayan YazıGölgeli YazıKayan Yazı|Formatlı YazıSola DayalıOrtalanmışSağa Dayalı|Yatay Çizgi|Yazı Tipi BüyüklüğüYazı Tipi
Resim EkleSite Adresi EkleE-Posta Adresi EkleFTP Adresi Ekle|Tablo EkleTabloya Satır EkleTabloya Sütun Ekle|Üst YazıAlt YazıDaktilo tarzı yazı|Kod EkleAlıntı Ekle|Liste EkleBilgi Kutusu Ekle
agla blush bunepeki bys cicek dancing dost hihi huhu kiki lütfen morgöz sicak sleep suss thankyou yasa yimaa biy

Bu site en iyi 1024x768 ebatlarında ve Mozilla Firefox Edinin tarayıcısı ile gözlemlenir!

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2011, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.528 Saniyede 29 Sorgu ile Oluşturuldu