Giresun Bilgi Adresi
11 Şubat 2012, 09:01:08 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
ALMANYADAKİ BAŞARILI HEMŞEHRİMİZ
Konudaki Cevap Sayısı
1
Konuya Bakanlar 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntüleme Sayısı
307

+ Giresun Bilgi Adresi > GİRESUN > Giresun Genel Bilgi > Gurbetteki Giresunlular > Yurt Dışı > ALMANYADAKİ BAŞARILI HEMŞEHRİMİZ
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadı Say Bu Konuyu Gönder Yazdır

Gönderen Konu: ALMANYADAKİ BAŞARILI HEMŞEHRİMİZ  (Okunma Sayısı 307 defa)

08 Nisan 2009, 19:27:18
OPERATÖR
Kıdemli Üye
*

Üye No : 4
Karma +161/-6

Üyenin Mesajı: Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Gurbete çıktıktan 2.5 yýl sonra Berlin’de lokanta açan Mehmet Aygün, dönerle büyüdü ve restoran zinciri kurdu. Kazandýklarýný Türkiye’de yatýrýma dönüþtürüp, 180 milyon dolara 5 otelin sahibi oldu.

Karadeniz’in ‘gurbetçi’ geleneðinin en baþarýlý temsilcilerinden Mehmet Aygün, Berlin’de kazandýklarýyla Türkiye’de yatýrým yaptý ve 1200 kiþiye ekmek kapýsý açtý. Giresun’dan 1975’te Almanya’da çalýþan dayýsý Hidayet Kendir’in yanýna okumak için giderek baþladýðý gurbetçilikte, restoran iþletmeciliðiyle giriþimciliðe adým atan Mehmet Aygün, döner ticaretiyle büyüdü ve Hasýr adýyla restorant zinciri kurdu. Kazandýklarýyla Türkiye’de de yatýrýmlara baþlayan Aygün, Antalya’da ’Titanik’ gemisine benzeyen dev bir otel yatýrýmý yaptý ve 2003’te açtý. Ardýndan Ýstanbul’da þehir oteli yatýrýmlarýna hýz verdi. Berlin’de de bir Titanik otel yatýrýmý yapmak için hazýrlýklarýný tamamlayan Mehmet Aygün’ün Almanya’daki þirketlerinde 250 kiþilik istihdamý bulunuyor.
33 YILLIK ‘ALMANCI’
Gurbetçilerin tabiriyle 33 yýldýr ’Almancý’ olan Mehmet Aygün þöyle baþlýyor anlatmaya: "Giresun’da 1967’de babamýz vefat etti ve biz 6 kardeþ annemizle baþbaþa kaldýk. Ben ilkokul 4’üncü sýnýfa gidiyordum. Babamýzdan bir küçük bakkal-þarküteri kalmýþtý. Öðlene kadar ben, öðleden sonra aðabeyim burada çalýþarak evimizin ekmeðini kazandýk. Ýkinci bir ekmek kapýsý olsun diye dýþarda iþler yapmaya da baþladým. Hamallýk, iþportacýlýk, araba yýkama ne olsa yaptým. Önemli olan evimize ekmek getirmekti. Her geçen gün iþimizi büyüttük. Dükkanda talebelere tost satmaya baþladýk. Dondurma, tekel ürünleri de koyduk. Yerimiz Çýnarlar’da sinemanýn yanýndaydý. Ben bu arada ticaret lisesini bitirdim ve 1975’te Giresun’dan ayrýlýp Almanya’daki dayýmýn yanýna okumak amacýyla gittim."
Berlin’de dayýsýnýn iþlettiði Kervansaray adlý lokantada çalýþýrken bir taraftan da dil okuluna gidip Almanca öðrenen Mehmet Aygün þöyle devam ediyor:
OKUMADI PATRON OLDU
"Dayým Hidayet Kendir’in yanýnda 1.5 yýl çalýþtým. Lokantacýlýðý öðrendim ve sonra Malatyalý bir gurbetçinin yanýnda 1 yýl çalýþtým. Sonra okumak yerine, ticarette karar kýldým. Bir arkadaþ lokanta açmýþ çalýþtýramýyordu, devraldým ve hem kebapçý hem de ev yemekleri olan bir lokanta olarak ciroyu yükselttim. Sonra döner imalatýna da baþladým. Ben döneri hazýrlýyordum, diðer lokantalara satýyordum. Günde 2.5 ton döner yapmaya baþladýk. Kendi arabalarýmýzla da daðýtýmý büyüttük ve büyük maðazalarýn önünde döner büfeleri de açmaya baþladýk. 7-8 tane de büfemiz oldu. Akaryakýt istasyonlarý ve Hasýr restorant zinciri derken iyi kazanmaya baþladýk. Ýnþaat, emlak iþlerimiz de vardý. Üç kardeþime önce Giresun’da iþ kurdum. TIR’lar aldýk, sonra Sezer turizmin bölge bayisi olduk ve 10 yýl kadar 60 otobüsle otobüsçülük yaptýk. 1994’te de bu iþi devrettik ve Ýstanbul’da turizm yatýrýmlarýna karar aldýk."
ANTALYA’DA ‘TÝTANÝK’Ý YAPTI BERLÝN’DE DE OTELE GÝRECEK
ÝSTANBUL’da Rasim Zaimoðlu’nun Þiþli’deki Alfa Otel’ini 1994’te satýn alarak turizm yatýrýmlarýna baþladýklarýný anlatan Mehmet Aygün, þöyle konuþuyor: "O otel þimdi 55 odalý butik bir otel. Taksim’de de Aygün Plaza’yý yaptýk ve 85 odalý bir otelimiz daha oldu. Almanya’da hizmet sektöründe iddialý olmanýn avantajýný deðerlendirmek için Avrupalý turiste Antalya’da tesis yapma kararý aldýk ve 2000 yýlýnda yatýrýma baþladýk. Otelimizin diðer otellerden farklý olmasý için de mimarisinin farklý olmasýný istedik ve ’Titanik’ fikri çýktý. 2003’te Titanik gemisine benzeyen otelimizi açtýk, büyük ilgi gördü. Özellikle balayý çiftlerinin akýnýna uðruyoruz. Bu otelimiz 1800 yataklý. Ýstanbul Bakýrköy’de de bir þehir otelimiz yakýnda hizmete baþlýyor. Anadolu yakasýnda büyük bir otel yapmak istiyorduk ve Kartal’da 200 yataklý 5 yýldýzlý Titanik’i hizmete açtýk. Bugüne kadar Almanya’da kazandýklarýmýz ana kaynak olmak üzere Türkiye’ye toplam 180 milyon dolarlýk otel yatýrýmý yapmýþ durumdayýz. Berlin’de de yeni bir otel yatýrýmý için projemiz hazýr, orada Almanlara Türk hamamýnýn ne olduðunu da tam olarak göstereceðiz. Þu anda 5 þirketimiz var ve bunlarý kardeþlerimle birlikte yönetiyoruz."
OPERATÖR'adlı üyenin imzası
EN İLERİYE GİDEN OK, EN GERİYE ÇEKİLMİŞ YAYDAN ÇIKAR.  
Giresunform Mod
Site Polisi

Konular: 2,328

View Profile
Re: ALMANYADAKİ BAŞARILI HEMŞEHRİMİZ
« Posted on: 11 Şubat 2012, 09:01:08 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
08 Nisan 2009, 20:08:51
cavuismail
Kahraman Üye
*

Üye No : 3
     Konu : 321
Karma +150/-11

Üyenin Mesajı:
Deðerli iþ adamý hemþerimizi tebrik eder baþarýlarýnýn devamýný dilerim.
cavuismail'adlı üyenin imzası
FINDIĞIN BAŞKENTİ, KİRAZ'IN ANAVATANI, YEŞİLLE MAVİNİN BİRLEŞTİĞİ, KARADENİZİN TEK ADASI, ATATÜRK'ÜN MUHAFIZ ALAY KOMUTANI TOPAL OSMAN'IN MEMLEKETİ -GİRESUN -
Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadı Say Bu Konuyu Gönder Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

+ Hızlı Cevap

KalınİtalikAltını ÇizÜstü Çizgili|Işıldayan YazıGölgeli YazıKayan Yazı|Formatlı YazıSola DayalıOrtalanmışSağa Dayalı|Yatay Çizgi|Yazı Tipi BüyüklüğüYazı Tipi
Resim EkleSite Adresi EkleE-Posta Adresi EkleFTP Adresi Ekle|Tablo EkleTabloya Satır EkleTabloya Sütun Ekle|Üst YazıAlt YazıDaktilo tarzı yazı|Kod EkleAlıntı Ekle|Liste EkleBilgi Kutusu Ekle
agla blush bunepeki bys cicek dancing dost hihi huhu kiki lütfen morgöz sicak sleep suss thankyou yasa yimaa biy

Bu site en iyi 1024x768 ebatlarında ve Mozilla Firefox Edinin tarayıcısı ile gözlemlenir!

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2011, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!